Szolgáltatások

A Te Ruhád!

Ruha kölcsönzés:

A menyasszonyi ruha kiválasztása sok időt igényel.Próba nélkül szinte lehetetlen eltalálni a legjobb fazont.

Sokszor a vállfán lógó, kevésbé tetsző darabokat is érdemes felpróbálni,mert felvéve kel életre,és az az igazi ruha amiben rögtön szépnek érezzük magunkat,és “bele szeretünk”.

Az esküvői ruha mindig a legdrágább ruhák közé tartozott,hiszen anyaguk,és díszítésük sem hétköznapi! Életünk legszebb napján,ki ne szeretné királynőnek érezni magát?!Manapság az a legelterjedtebb,hogy minél olcsóbb ruhákat keresnek,és így akarnak spórolni az esküvői költségeken.Pedig okosan máshol is lehet lecsípni az árakból,érdemes ezt szem előtt tartani,és nem azzal kalkulálni,hogy majd a megvásárolt olcsó ruhát úgyis sikerül eladni,és akkor nem is kerül pénzbe a ruha!Mostanság tele a piac,és mindenki “csak egyszer használt” ruhát árul a interneten, és egy ilyen ruhát általában úgyis el kell vinni szakemberhez,és átalakíttatni, pedig abból az árból amibe az alakítás, és ruha kerül,és a kiegészítők,én már méretére tudnék készíteni ruhát,ami még senkin nem volt, nem hibás, és csak az övé!

Érdemes kikérni mások véleményét, rokonokét és barátokét is. Bár a barátnő nagy segítség lehet, de nem biztos,hogy az ő véleményére kell hallgatnunk,mert a döntésnél nem biztos, hogy teljesen objektív lesz, mert előfordulhat,hogy konkurensként gondol az arára,és erre volt már példa.Ne hagyjuk befolyásolni magunkat,ha a ruha tetszik,és megfelelő,és az édesanya,vagy a jövőbeli anyós is oda van érte, nem kell lemondani róla, mert a barátnőnek nem tetszik! És persze fontos a vőlegény véleménye is!Ha babonaság miatt nem szeretnénk ha látná, semmi gond,legyen csak meglepetés! De azért nem árt körbe puhatolni,hogy mégis milyen ruha tetszene neki. Bár a szerelmes vőlegénynek mindig az a legjobb, amiben a menyasszony jól érzi magát és szinte sugárzik a boldogságtól!

A ruha varratásának menete:

1

Első a ruha megtervezése, alkattól függően, figyelembe véve az ara alkatát, személyiségét, az esküvő jellegét, nagyságát.
Célszerű felpróbálni többféle fazonú, stílusú ruhát, mert sokszor a magazinból kinézett ruha nem biztos,hogy úgy fog állni,mint a lefotózott modellen. Ebben tudok segíteni,mert a meglévő ruhákat fel lehet próbálni, kötelezettségek nélkül.

Sokszor jönnek a lányok katalógus képpel, hogy olyan ruhát szeretnének, mint a képen. Gyakran kicsit változtatok rajta,hogy a menyasszony stílusát jobban tükrözze,és elkerüljük a “leutánzást”. Szerencsére ennek a lányok örülnek, hiszen ha ruhát varrat valaki,akkor már egyedi szeretne lenni és nem “másolt tucat” ruhában férjhez menni.Amit a szakavatott szemek egyből észre vennének! (A barátnőkre gondolok,akik sokszor nagyon nagy szakértelemre tesznek szert, pláne ha már nekik volt esküvőjük!)

 

2Utána kiválasztjuk az alapanyagot, melyhez anyag katalógust tudok biztosítani.

Az anyagbeszerzést én nagyon szívesen vállalom, a ruha tervezése után, de hozott anyagból is lehet ruhát készíteni, ha ehhez ragaszkodik a kedves ara.

 

3A méretvétel után úgynevezett “molinó” próbát tartunk,ami abból áll,hogy egy egyszerű anyagból elkészítem a ruha vázát,és még azon tudunk korrigálni,hogy az eredmény tökéletes legyen.

A második próbán már a kiválasztott anyagból kell a ruhát felpróbálni,és utána jönnek a ruhára a díszítő elemek.

 

A harmadik próba után már kész is a kért ruha!

Általában 1 hónap szükséges egy menyasszonyi ruha elkészítésére, ezért célszerű már 6-8 hónappal hamarabb megrendelni a ruhát. A ruha tervezésétől a kivitelezésig, az utolsó gyöngyöcske felvarrásáig mindent magam intézek és kivitelezek!

A “referencia” menüben találhatók a képek amiket a menyasszonyok küldtek az esküvőjük után.

Minden esetben garanciát vállalok a munkámra!

Árajánlatot személyes megbeszélés után, vagy konkrét elképzelés esetén e-mailben tudok adni!